Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 22:25 - Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки
Автор: osgamer Категория: Хоби   
Прочетен: 7942 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.02.2011 22:27


Тази тема първо я сложих в BMW форума, сега реших и тук :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Та, чудих се известно време и реших да си сложа "очички" на колата. Направих няколко снимки, та реших да ударя едно рамо на колегите, решили и те да го направят. Нямам снимки на свалянето на фара, извинявам се за което, а и описанието ще да е по-съкратено, за което още един път - извинете ме.


image
 

1: Ето какво да очаквате, като получите доставката

image

2: Фарът в оригинален вид:

image

Отгоре и отдолу има общо 4 метални "щипки"(виждате горните на снимката). Махате ги с минусова отвертка(примерно), не се притеснявайте - почти няма какво да счупите. Отстрани има още 4 пластмасови щипки. Процедирате по същия начин. След това разделяте фара на две части(става сравнително лесно, няма какво друго да го държи заедно).

3: Така, това е предната част на фара(на която ще лежат ангелските очи). Аз, лично, избрах да ги поставя пред стъклата, за да се виждат по-ясно. В този случай няма да имате нужда от щипките, които са за закрепяне върху задната половина на фара(рефлектора на дългите и горната част на лупата, ако сте с такава), а от лепило(за предпочитане тип "паста" или както там се казва, тоест - да не е течно, а слюзесто, да не потече image ), както и безцветен силикон и пистолет за него(макар, че може и черен, оказа се, че няма значение), на обща стойност 4.90лв(без лепилото, имахме у нас) image . Ринговете са добре подсилени(поне тези, които аз получих), но все пак внимавайте да не ги счупите!!!

image

Изрязвате стария силикон и разделяте стъклото от предната част на фара. Ако искате го миете, аз просто го забърсах image .

Ако все пак сте решили да го сложите зад стъклата, то тогава се защипва на правата част на рефлектора, където завършва кръга:

image

Съвет: Желателно е да НЕ търкате рефлектора, освен ако нямате много фино парцалче(за очила, но от по-меките). Аз моето го загубих и ползвах едно друго. Резулатът беше, че остана мааалко замазано, макар и, като сложиш всичко на място, да няма НИКАКВА разлика, но все пак...

4: Слагате "окото" вътре във предната част на фара. В интерес на истината стои много добре, не мърда, не се лакатушка и т.н. Сложете го по-навътре, защото като сложите стъклото и то ще го натисне!!! След като сте го позиционирали го залепете от долната страна с лепило/силикон(внимавайте, сами знаете как може гадно се вижда на залепено стъкло, да не стане лошо. При мен всико мина добре).

image

5: Проблемът е, ако го сложите пред стъклото, че при слагането на самото стъкло кабелите ще се защипят. За да избегнете това вземете едно по-остро ножче и издълбайте съвсем малка вдлъбнатина в пластмасата(като на снимката по-долу), за да могат да минат кабелите безпроблемно.

image

6: Ето как изглеждаха при мен ринговете, когато ги поставих:

image


7: Време е да сглобим фара. Слагате първо стъклата, които стоят зад ринговете. Внимателно ги щраквате, за да не притиснете самите "очички". На мястото, където е имало силикон, нанасяте новия. Нанасяйте смело, после вземете една хартия, сгънете я и изравнете силикона така, че да запълни навсякъде, а и да изглежда по-добре! След това прекарайте кабелите така, че да не се виждат след като сглобите фара. За целта - кабелчетата на външния ринг(този, който е на лупата) може да ги прекарате от горния ъгъл на фара. Тоест - вижте на 3-та точка, снимка втора. Кабелът минава над металната част, държаща лещата(в горния ъгъл, както вече споменах, дано сте ме разбрали). Другия кабел(на вътрешното "око") минава точно противоположно на предния - по диагонал, пада се в долния ляв ъгъл на рефлектора. Така кабелите могат да излезнат точно зад "тапите", които покриват крушките. По същия начин - можете да издълбаете малки отворчета за кабелите на ринговете, които да влизат в модула за управление на "ангелските очи". Самият модул аз, лично, го вързах като габарит. Има и някои други методи(например към DRL-а на автомобила, ако имате такъв, но аз предпочетох по-простото решение). Модулът е с два кабела(при мен - черен(-) и червен(+)... ). Черния се връзва към кафевия кабел на габаритите, а червеният, респективно - към белия кабел. Ето и завършения фар:

image

8: След като сложите фаровете на мястото им(започна да се стъмва, та утре сутринта ще ги сложа) всичко трябва да светне нормално. При мен мина като по вода image .

Ето и крайния резултат(фарът е само вързан към кабелите и не си личи ясно как всъщност седи):

image

9: image


Тагове:   BMW,   БМВ,   E36,   BMW e36,   angel eyes,   e36 angel eyes,   ангелски очи,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: osgamer
Категория: Технологии
Прочетен: 150297
Постинги: 41
Коментари: 12
Гласове: 34
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031