Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 21:27 - Dead Space 2 - по-добра от единицата?
Автор: osgamer Категория: Технологии   
Прочетен: 1976 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2011 21:45


image Сигурно не много хора са останали доволни от контролите на мишката от първия Dead Space. Имаш, както казва един приятел, "една цигара време" докато се обърнеш. 
Хубавата новина е, че в новия Dead Space всичко е изпипано както си му е реда.
  image

  История:

Отново героят, с когото играете, е Исак Кларк(инжинер от спасителна мисия, отишъл на борда на космическия кораб "Ишимура", пълен с хора, преобразили се на чудовища от откритие на планетата Агис 7). Събуждат Ви в болнично отделение на колонията Спраул, ситуирана на Титан - една от луните на Сатурн. Около Вас гъмжи от чудовища, а Вие сте облечен с успокоителна жилетка. Единствен изход - плюете си на петите.

Както във всяка друга игра Ви се предоставят оръжия, които стават все по-мощни с напредването на играта. Понеже не помните нищо една мацка Ви обяснява ситуацията. По-късно се срещате с един психар, който не е издържал на  и друга, по-красива госпожица, която е на Ваша страна(няма да издавам много).

Оказва се, че с Ваша помощ(и тази на психото, който постоянно се свързва с вас и говори несвързано), учените се успели да пресаздадът "Маркера" от първата игра, но нещата ОТНОВО излизат извън контрол и ооо, изненада - на Вас се пада честа да спасите човечеството.

Да, знам - виждали сме всичко това и преди в Doom 3, F.E.A.R., Prey, Crysis...(няма смисъл да продължавам с изброяването, нали?). И все пак...


image

  Геймплей:

Какво ни предлага играта? Ами, първото и най-важно, е изключително добра(поне за мен) оптимизация. Второто, което МНОГО ме изненада, е, че през ЦАЛАТА игра нито един път не видях LOADING екран. А играта е голяма. Да предположим, че зарежда следващите нива по време на кът сцените, но е така добре прикрито(ако е така), че никога не бихте се сетили.

С течение на играта имате възможността да си ъпгрейдвате оръжията и бронята. Лично за мен това са най-грозните брони, които съм виждал в игра, но поне вършат работа. Личният ми фаворит за оръжие е автомата. Жалко само, че бързо му свършват амунициите, но какво от това - може би е най-доброто(но не най-забавно) оръжие в играта. Някои дори не ги пробвах(имаше ги в първата игра и не бяха от голяма полза).

Управлението, за разлика от това на първия Dead Space, е направено перфектно. Нямате HUD, или не познатият ни от много други игри. Вместо това всичко се показва по костюма Ви - амуниции, "здраве" и Stasis(тя позволява да забавяте противниците Ви, но това се подразбира от името) енергията Ви.

Тук, за разлика от първата игра, не се чувствате сам. Знаете, че на тази станция има и други хора. Това я прави далеч не толкова сташна, колкото първата. Чак с краткото Ви завръщане на борда на завлечения в колонията космически кораб "Ишимура" отново ще изпитате самотата и страхът, който бе присъщ на тези от Dead Space 1.

Казано иначе - тази игра е една от онези, които просто са направени да се играят в тъмно и тихо помещение пред голям монитор :) .
  image
Графика:

Няма много да плямпам за графиката, защото не е нищо невиждано. Има игри с къде-къде по-интересна визия, но трябва да си призная, че тази не остъпва по нищо на повечето хитови заглавия.

Заключение:

Ако сте забелязали, че в последно време РС геймингът е в застой(не желая да кажа, че замира), то тази игра ще Ви възвърне надеждата за някакво пробуждане. Макар и да не е ексклузивно заглавие за РС разработчиците й са се постарали(за разлика от първата игра) портът за компютър да е на доста високо ниво и играчите да изпитат удоволствие от играта. Горещо препоръчвам на всички фенове на хорър жанра Dead Space 2.

Системни изисквания:

Minimum System Requirements:  
CPU:  2.8 GHz processor or equivalent (any Pentium 4 2.8 GHz or better, AMD Athlon64 3000+ or better, any Athlon64 X2 or Core Duo processor)  
RAM:  1 GB (XP), 2 GB (Vista or Win7) or more  
VGA:  256 MB Video Card and Shader Model 3.0 required. NVIDIA GeForce 6800 or better (7300, 7600 GS, and 8500 are below minimum system requirements) ATI X1600 Pro or better (X1300, X1300 Pro and HD2400 are below minimum system requirements)  
DX: DirectX 9.0c  
OS: Windows XP (SP2), Windows Vista, Windows 7  
HDD:  At least 10 GB of free space

Върви перфектно на високи детайли на:

CPU: AMD Phenom 9500
RAM: 4GB DDR2 800MHz Dual-Channel
VGA: Palit GTX260

www.flashgames.free.bg                                                                               www.recipes.free.bg


Тагове:   game,   space,   computer,   dead space,   dead,   dead space 2,   ea games,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: osgamer
Категория: Технологии
Прочетен: 151156
Постинги: 41
Коментари: 12
Гласове: 34
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930