Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 09:17 - Alan Wake... на РС след близо 2-3 години чакане!!!
Автор: osgamer Категория: Технологии   
Прочетен: 1266 Коментари: 0 Гласове:
0





ALAN WAKE

  Помня, че през 2009 година из нета се появи trailer-а на играта и аз нямах търпение да излезе за РС(както се съобщаваше). В последния момент разработчиците сякаш решиха да ни troll-нат и до там с играта за компютър - само за Xbox360. Тази година явно се смилиха над нас и решиха да я пуснат и за РС. Така дългоочакваната от мен игра излезе на бял свят и за компютър.

История:

Alan Wake е психологически трилър, разказващ как писателят, Алън Уейк, отива на почивка с жена си в градчето Bright Falls(буквално преведено - Ярките Водопади). След като се настаняват в една колиба жена му, която я е страх от тъмнината, защото предполага, че тъмни същества се крият там, Alan и Alice се скарват, защото се оказва, че Alice го е завела там не толкова на почивка, колкото да посетят клиника, специализираща в лечението на хора с творческа натура(като Alan, който в случая не може да пише от две години). След като Alan бесен си тръгва от къщата Alice мистериозно изчезва. В следващия момент ти(Alan Wake) се оказваш в катастрофа и цяла седмица ти се губи... всичко това се оказва, че е замисъл на книга, която той е искал да напише, но дори не е започнал. Историята му оживява, докато Alan събира лист след лист от все още "ненаписаната" от него книга(!)...

Геймплей:

От това, което се вижда на трейлъра, веднага се забелязва огромния свят на играта. Него го има, да, но за съжаление той е нещо като фон. Вие нямате толкова голяма свобода на действията, историята е линейна просто. За да ме разберете по-добре - представете си GTA(която и да е), но да вървите само по една улица, или една пътека и да нямате странични мисии. На 2-3 места карате автомобил по една улица, но това е крайно недостатъчно. И все пак играта се оказа невероятна!

Тъмнината, с която трябва да се преборите, може да бъде победена само и единствно от светлина(логично) затова през цялата игра имате фенерче на разположение(което по-нататък можете да смените с по-мощно) и сравнително беден набор от оръжия, но така подбрани, че са си "баш на мястото" и напълно се вписват в атмосферата на играта. Ако бъдете ударен от човек или предмет, погълнат от Тъмнината, губите кръв и нямате нищо с което да си я възстановите освен някоя работеща лампа, под която да застанете(макар и кръвта Ви бавно да се възстановява през останалото време).

За да добиете най-добра представа за играта можете вечер да отидете в някое село въоръжени само с едно фенерче и после да навлезете в близката гора - просто не се мога да се сетя за по-добро сравнение :) .

Графика:

Няма да навлизам в детайли, само ще кажа, че е идеално направена за целта си. Чувствате простора на заобикалящия Ви свят в който играете, чувствате самотата през повечето време и изобщо всичко си пасва перфектно! Ако сте чели книги на Стивън Кинг(който впрочем се споменава от самия Alan Wake по време на игра) или на Хауърд Лъвкрафт(даже по едно време и неговото име ми се стори, че дочух) ще разберете за какво говоря. Играта просто е направена за почитатели на този тип книги.

Заключение:


Ако сте фенове на хорър историите и на книгите на Стивън Кинг, то тази игра определено е за Вас. Сякаш самият господин Кинг я е писал и, точно поради тази причина, аз я намирам за удивителна!

Системни изисквания:

Минимални:
Processor AMD Athlon X2 2.8GHz or Intel Core 2 Duo 2GHz
Video Card AMD ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450 or higher / NVIDIA GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520
Memory 2 GB
OS Windows XP, Windows Vista or Windows 7Windows XP, Windows Vista or Windows 7
HDD Space 8 GB Free Disk Space
Additional Info GFX RAM: DirectX 10 compatible or later with 512MB RAM

   




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: osgamer
Категория: Технологии
Прочетен: 150262
Постинги: 41
Коментари: 12
Гласове: 34
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031