Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 14:12 - Borderlands - революция или разочарование?
Автор: osgamer Категория: Технологии   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2010 20:06


image
Здравейте,

Казвам се Калоян, на 21 години от Плевен. Пуснаха ми мухата, по време на една лекция, да си направя блог. Казах си: "Какво пък, да пробвам" и реших да създам блог на тема PC игри, пък "каквото сабя покаже" :) .

Машината ми:

Video: Palit GTX 260 896MB
CPU: AMD Phenom 9500
RAM: 4GB DDR2 800MHz
HDD: 1x40GB, 1x160GB & 1x500GB
image Играта, за която ще пиша днес, е Borderlands. Жанрът е Action RPG. Историята започва на автобус на чужда планета, където има четири персонажа, от които трябва да си изберете с кого ще играете(аз избрах Brick). След това Ви пускат на спирка, където един малък робот(симпатичен, страхлив и дори дразнещ) Ви въвежда в играта(интересна характеристика на играта е, че можете да я превъртите с още до 3-ма приятели, като заедно изпълнявате всички мисии). Ще си кажете: "До тук нищо ново" и ще сте прави. Интересното при тази игра е графиката. Engine-ът е Unreal 3, но във вид на комикс(което на мен ми се стори малко... не на място, имаки предвид жанра на играта, но на някои от вас може и да им се хареса).

След известно време разбирате, че търсите някакъв си "The Vault"(Трезорът), защото според легендата, който го намери ще получи всичките оръжия, власт, пари и жени за които някога си е мечтал. Комбинацията от Vault и жанъра на играта, както и заобикалящият Ви свят(който е описан накратко малко по-долу), ще ви напомнят донякъде на Fallout 3, но не се заблуждавайте - двете игри са доста различни. Та, накратко, пътували сте милиони километри до една планета пълна с бандити, лъжци и извънземни твари, за да намерите някакво си заключено мазе пълно с извънземни щуротии, за което дори не е сигурно, че съществува(ако пък там наистина е имало жени, както се споменава в легендата, представете си какви мумии, буквално, ще да са те). Какво ще намерите накрая - сами ще разберете ;D .

Малко за заобикалящият Ви свят: С една дума - "пустиня". Имате чувство, че играете Fallout 3. Светът е наистина с доста големи размери, но, заразлика от вече споменатия Fallout, тук има зони, които се зареждат. Времето за зареждане на една зона не е много дълго, но след като трябва да пропътувате през 2 зони, за да стигнете до четвъртата може малко да Ви писне. Добре, че има телепортатори(така да ги наречем), които доста улесняват живота Ви. Препоръчвам на играчите да изпълняват колкото се може повече мисии, защото опитът от тях ще им е доста полезен.

Има много голям брой оръжия в играта и понякога ще се чудите кои да изберете и кои да продадете, за да си купите Upgrade-и(примерно). Лично на мен, любимото ми оръжие беше револвер със снайпер. Доста мощно и точно оръжие, в сравнение с останалите. Имате също и power-ups, които ще Ви бъдат от полза(я за постепенно възстановяване на здравето, я за повече сила или нещо от сорта).

Оптимизацията на играта също е доста добра. Нито един път(играта) не ме е изхвърляла на десктопа, нито ми е правила проблеми с малко FPS-та(кадри в секунда). Изобщо си личи, че разработчиците са си свършили добре работата и играта не е поредната "отбий номера, за някой друг долар".

Та, в общи линии, играта се оказва доста сполучлива и ще задържи вниманието Ви пред монитора за няколко дена, но едва ли ще пожелаете да я превъртите отново сами. По-добре си намерете някои приятел и започнете да трепете гадовете :) !

Минимални системни изисквания: 

OS: Windows XP / Vista
CPU: Pentium 4 2.4GHz / AMD Athlon XP 2400+
Video: Geforce 8600 GS или Radeon X850 Series с минимум 256MB  RAM: 1GB (2GB за Vista)

   



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: osgamer
Категория: Технологии
Прочетен: 151196
Постинги: 41
Коментари: 12
Гласове: 34
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930